Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Vöröslencse zsemle recept

Vöröslencse zsemle recept


Elkészítési idő 40 perc

Kalória 180 kcal
Zsírtartalom 5 gramm
Szénhidráttartalom 21 gramm

A Vöröslencse zsemle hozzávalói:
200g vöröslencse
10g almaecet
60 ml víz
4 ek útifűmaghéj
fél tk szódabikarbóna
fél tk só
20g olaj


A Vöröslencse zsemle elkészítési módja:
A lencsét egy éjszakára be kell áztatni a hűtőben. Másnap egy turmixgépbe adagoljuk bele a hozzávalókat és alaposan daráljuk, keverjük össze. A cél, hogy egy formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle és sütőpapíros tepsire helyezzük őket (legyen köztük távolság, mert kicsit nőni fognak). Ha nem számít a kalória, akkor formázáskor a tetejét belenyomhatjuk egy tál tetszőleges olajos magkeverékbe. Sütés: Előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon, 180 °C-on süssük 30 percig.

A kalóriaértékeket 5 darab zsemle esetére számoltam ki.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A vöröslencse zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook